Spremljajte nas na twitterju
Predstavitev
Kontakt
Doseg - Zavod za razvoj uporabniških podjetniških vsebin
Prijava v sistem
Povečajte svoj doseg
Sveže ideje za vaš poslovni uspeh
Vprašanja in informacije
07 49 66 961
Recepti za lokalno okolje
Želite recepte za oživitev lokalnega okolja? Nič lažjega, zaupajte nam svoje ime in e-naslov.

Paleta možnosti zaposlovanja in dela v nevladnih organizacijah

12.02.2014
zaposlitev Zaradi nerednega financiranja programov in projektov ali zaradi izpadov javnih sredstev je prilagodljivost pri oblikah dela v nevladnih organizacijah včasih nujnost. 

V določenih obdobjih se lahko zaposluje, v drugih je možno zgolj honorarno delo ali delo s prostovoljci. Zato je koristno vedeti katere možnosti nam nova zakonodaja daje, kot tudi kakšne so pravice in obveznosti organizacije, ki sklepa pogodbe za različne oblike dela.

Kot delodajalec ali naročnik del morate vedeti, kaj lahko zapišete v pogodbo o zaposlitvi in česa ne in katero kolektivno pogodbo morate spoštovati.

Poznati morate celo paleto možnosti, če zaposlitev iz finančnih ali drugih razlogov ne pride v upoštev, na primer delo preko avtorske pogodbe, podjemne pogodbe, študentske napotnice in nekoliko manj znane mandatne pogodbe. S sprejemom letošnje delovne reforme smo dobili še novo obliko dela – občasno ali začasno delo upokojencev.

Potrebujete izobraževanje iz tega področja?
Preberite več.
 
< Nazaj
 

Oglejte si tudi...

Kako do denarja v NVO?
Doseg
Pričakujemo vas 2.4.2015 od 20:00 ure dalje v Disshi bar-u (Job center ), Krško.
Doseg
Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, Dunajska cesta 18, dvorana Povodni mož. Tema foruma: Investirajmo v neizkoriščene potenciale Slovenije. Udeležba brezplačna.
Doseg
Ne izgubljajte časa in denarja z inšpekcijskimi in prekrškovnimi postopki - postanite zasebnosti prijazna nevladna organizacija.
Inspekcija-za-elektronske-komunikacije-51
Brezplačna e-revijaa
Naročite se na brezplačno e-revijo, ki izhaja 1x mesečno, kjer boste izvedeli veliko nasvetov in drugih koristnih podjetniških vsebin.
E pošta:
Doseg, Zavod za razvoj uporabnih podjetniških vsebin | Pogoji uporabe | O Piškotkih